Sentiasa Selamat

Shaklee menjalankan lebih 350 kajian pd setiap ramuan baru untuk bahan pencemaran berbahaya dan 80 000 ujian kualiti setahun bagi memastikan ketulenan sebenar dan kebolehan potensi produk.

Sentiasa Mesra Alam

Dr. Forrest Shaklee: Syarikat kami mempunyai prinsip hidup harmoni dengan alam semulajadi®. Kenyataan itu telah digunakan lebih daripada separuh abad yang lepas dan kami masih terus menerajui sebagai contoh kepada yang lain. Kami adalah syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar. Kami bertanggjawab dalam mencipta produk yang benar-benar selamat untuk rumah anda juga bumi anda.

Sentiasa berkesan

Ia terbukti berkesan drpd pemilihan bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen sehinggalah bukti kajian sains dan makmal terdapat di dalam 90 bahan kajian tempatan. Kajian dijalankan pada tahun 2007 menunjukkan bahawa mereka yang mengambil suplemen SHAKLEE selama lebih daripada 20 tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding dengan mereka yang mengambil suplemen lain atau mereka yang tidak mengambil suplemen langsung.

Vitamin Untuk Semua

Shaklee menyediakan suplemen untuk semua jenis lapisan umur. Daripada kanak-kanak sehinggalah orang tua. Dan ianya selamat dan berkesan dengan Izin dari-Nya.

Pakej Istimewa

Kami menawarkan pakej istimewa buat mereka yang ingin kesihatan yang optimum, penyusuan bayi, berpantang, penjagaan kulit, kesihatan dalaman wanita dan banyak lagi untuk kesihatan yang unggul. Tak kenal maka tak cinta...

Sememangnya kehadiran jerawat memang mengganggu emosi kita tak kiralah anda lelaki atau wanita. Ia juga memang menjejaskan keyakinan diri bila berhadapan dengan orang sekeliling. Jangan risau, masalah anda ada penyelesaiannya.




Ikuti beberapa tip mudah dari saya yang mempunyai masalah seperti anda suatu ketika dahulu & tidak lagi kini !:
  1. Jangan Terlalu fokus pada masalah jerawat anda, jika terlalu fokus & risau pada jerawat anda, maka tangan anda akan mula mengusik-usiknya sehingga terjadi jangkitan ke tempat lain.
  2. Sentiasa pastikan muka sentiasa bersih sepanjang hari terutamanya sebelum tidur
  3. Jika terasa gatal-gatal di muka maka sila cepat-cepat bersihkan muka anda.
  4. Guna pembersih muka yang sesuai dengan kulit ( pilih yang berasaskan bahan semulajadi >> pilhan saya Nutriwhite dari shaklee )
  5. Gunakan bedak muka bayi berbanding compact powder /loose powder yang mempunyai tona kulit. ( berdasarkan nasihat pakar kulit & pengalaman sendiri) 
  6. Amalkan pemakanan yang sihat. Banyakkan pengambilan sayur-sayuran & buah-buahan  & cuba kurangkan atau elakkan makanan bergoreng/berminyak serta pedas. Banyakkan minum air putih.
Bonus tambahan untuk hilangkan jerawat adalah pengamalan secara konsisten pengambilan Vitamin C & vitamin E. Vitamin E kaya dengan anti-oksida yang mana boleh melambatkan penuaan.Orang selalu sangka saya lebih muda dari umur sebenar! Apa yang saya suka dengan Vit E shaklee adalah kehadiran ekstrak biji anggur yang mana diketahui umum biji anggur adalah anti-kanser. 




Saya adalah pengedar shaklee anda di Putrajaya. Dapatkan khidmat konsultasi percuma tentang produk shaklee apabila anda membuat pembelian dengan saya. Hubungi saya di talian : 013-3993520 via sms/ whatsapp 4 fast respond. TQVM see u soon ;)...


Rotavirus ialah jangkitan virus yang paling kerap menyebabkan cirit- birit dan muntah di kalangan kanak-kanak. jangkitan ini sering menjangkiti kanak-kanak berusia 5 tahun ke bawah. Sistem pertahanan badan akan meningkat setiap kali dijangkiti Rotavirus. Oleh itu, jangkitan pertama adalah lebih teruk daripada jangkitan yang kedua dan seterusnya.
1.Bagaimana jangkitan ini merebak?
Rotavirus merebak melalui pemakanan, contohnya: najis yang mempunyai virus rotavirus dibersihkan dengan tidak sempurna. Rotavirus ini boleh merebak ke tangan. Apabila tangan ini digunakan untuk makan, Rotavirus masuk ke dalam usus kecil dan menyerang sel- sel di situ, menjadikan cirit-birit dan muntah-muntah. Rotavirus boleh berada selama 2 hari dalam usus kecil, sebelum tanda-tanda muntah dan cirit-birit bermula.
2.Berapa lamakah jangkitan Rotavirus ini dialami oleh pesakit?
Selalunya, muntah dan cirit-birit akan berlarutan selama 4 ke 8 hari. Oleh kerana Rotavirus menyebabkan kekurangan enzim ” lactase” yang memproses susu, jika pesakit minum susu, mungkin mereka akan muntah atau cirit-birit lagi.
3.Apakah rawatan yang bagi jangkitan Rotavirus?

Tiap-tiap majikan mempunyai pengalaman tersendiri dengan pekerja mereka, sama ada yang baik atau buruk . Berdasarkan pengalaman lalu, majikan yang mengambil pekerja sentiasa mempunyai idea segar dalam menetapkan ciri-ciri pekerja yang layak di ambil bekerja di organisasinya.
Walau bagaimanapun, setiap majikan berbeza cita rasa dan pandangan dalam menilai pekerja. Majoriti majikan melihat latar belakang pendidikan, pengalaman serta kemahiran yang ada pada pekerja tersebut.
Temuduga Kerja Kosong
Namun, dunia semakin berubah. Zaman teknologi memungkinkan sebahagian pemegang ijazah memiliki sifat dinamik serta berkebolehan secara holistik. Boleh jadi juga ada pemegang ijazah yang hanya boleh berkata-kata apabila ada buku atau manual pekerja (SoP) di tangan mereka.
Berdasarkan kajian The National Association of Colleges and Employers (NACE), di sebalik kepesatan pembangunan dan kemahiran penggunaan teknologi dan perisian, majikan lebih mementingkan karakter pekerja itu sendiri seperti kebolehan membuat keputusan, bekerja dalam kumpulan, kemahiran komunikasi dan membuat perancangan.
Jadi, kriteria yang bagaimanakah yang menjadi idaman para majikan dalam mengambil seseorang bekerja? Berikut merupakan tujuh kriteria yang dicari majikan dalam diri para pencari kerja.

1. Kualiti Pertama Yang Majikan Cari Ialah Kecerdasan

Dalam setiap kajian, didapati bahawa 76 peratus daripada produktiviti dan sumbangan pekerja akan ditentukan oleh tahap kecerdasannya. Kecerdasan dalam konteks ini bermaksud keupayaan untuk merancang, menganjur, menetapkan keutamaan, menyelesaikan masalah dan untuk menyelesaikan tugasan yang diberi.
Kecerdasan merujuk kepada tahap akal dan keupayaan praktikal pekerja dalam menangani cabaran dunia pekerjaan. Cara asas seorang majikan menilai tahap kecerdasan anda ialah melalui cara anda bertanya soalan—sama ada ia soalan yang bijak atau sebalikya.
Sifat ingin tahu dan banyak bertanya juga menonjolkan ciri kecerdasan dan bersifat aktif. Lebih banyak anda bertanya soalan yang baik dan mendengar jawapan, anda akan lebih banyak dan cepat belajar mengenai skop kerja/tugasan anda.



Assalamualaikum wrt....

Salam khamis buat semua... Hujung minggu lepas saya hadiri Seminar IMKK yang berlangsung selama 4 hari dari 13-16 March 2014... Banyak sangat ilmu yang diceduk daripada seminar tersebut. Banyak sangat kita terlepas pandang dalam hidup ini...nikmat yang jarang kita syukuri... 

Saya sangat kagum dengan guru kami yang sanggup turun ke seminar sehingga ke tengah malam masih lagi sanggup berkongsi ilmu. Katanya kalau kita ikhlas buat sesuatu kena beri LEBIH yang dari yang sepatutnya...  memang dia dah buktikan... Walaupun saya bayar RM500 untuk pergi ke sminar IMKK tu tp saya rase berbaloi-baloi sangat. Sebelum ni ada la kawan2 yang mempertikaikan betul ke Dr etc... tp bg sy die mmg layak diberi gelaran itu... sebab mmg xde universiti pon kat Malaysia yang boleh ajar pelajar untuk jadi jutawaan but he does.. jadi jutawan yang dermawan lagi ade... saya kagum melihat tertubuh Richwell iaitu anak syarikat Richworks yang dikhaskan untuk kerja-kerja kebajikan. Doc ade cakap die tak kesah pon ada orang nak kutuk/ benci die ke apa sebab yang cakap tu sebenarnya tak buat apa2 pon untuk majukan anak bangsa...hanya pandai bercakap sajaaa....

Ok, actually post ni saya nak share tips bagaimana jika anda ingin memulakan perniagaan jika anda tak tahu nak mulakan perniagaan apa & tak tahu apa minat anda. Saya tahu ramai kat luar sana yang menghadapi stress dengan kerja, stress dengan traffic ke tempat kerja, stress dengan bos, stress sebab tak ada masa langsung dengan keluarga especially untuk anak-anak. Saya sangat faham perasaan ibu yang meninggalkan anak dengan pengasuh..keluar pagi masa anak sedang tidur...balik rumah anak dah tidur... mase seminar 4 hari tu saya tinggalkan anak dengan mak...keluar pkl 630 pg & smpai rumah pkl 12.... walaupon hanya 4 hari namun ia cukup memberi impak perasaan yang sgt rinduuuu pada anak.....ini pulak dah 4 5 tahun lagilaa rase rugiiiinyer masa yang dicuri itu...anak2 membesar ditangan orang lain...DAO jugak cakap, dia percaya yang kita diciptakan ada PURPOSE yang lebih besar daripada apa yang kita lakukan sekarang...pergi kerja balik kerja.... penat, letih , stress , bosann....dah 40 tahun dah dok merungut nak benti kerja tp masih lagi tak buat apa-apa....rugiiii sangatttt.....saya tak suruh anda benti kerja.. tapi bekerjalah sebab ' i choose to work not because i have to work'.....

Ok, Tip memulakan perniagaan :

1. Buat Solat hajat & Solat istikharah selama 44 malam

2. Doa secara specific :


Ini antara Intipati Kuliah yang disampaikan oleh beliau selepas solat Maghrib di sebuah masjid:

1.Kembali kepada cara hidup islam. Sistem Islam, kembali kepada Allah.
Insaflah yang kita sedang diuji Allah.

2.Air di empangan makin kurang. 3/4 Malaysia berjerebu dan terbaru MH370. Berpuluh-puluh kapal dan aircrafts cari pun tak jumpa. Allah nak ajar manusia bahawa ilmu kita ni sangat sedikit berbanding ilmu Allah.

3.Kalau diambil seluruh lautan dan seluruh pokok dan tumbuhan hingga habis untuk dijadikan tinta, masih tak mampu nak menulis kalimah Allah. Apatah lagi ilmuNya.

4.Beliau(Dr Harun Din) bacakan ayat quran ..jangan makan dan minum yang haram…maka kalau kita langgar ..mengundang kemurkaan Allah lalu Allah akan turun bala.

5.Apa yang berlaku pada MH370 jadikan Malaysia tumpuan seluruh dunia. Allah malukan kita dengan peristiwa tikar terbang sehingga Arab Saudi kata kita biarkan syirik berleluasa. Memang itu yang berlaku sebenarnya… Allah hina negara kita dengan peristiwa macam ni.

6.Majoriti manusia tak melihat peristiwa yang berlaku dengan mata hati bukan mata kasar. Mata hati kita buta kerana banyak maksiat dan syirik. Allah ingatkan kita..kembali padaNya..pohon maaf..insaf.

7.Bila dah 3 ke 4 hari tak jumpa baru nak ingat Allah.. Baru nak solat hajat. Bagi yang terang mata hati..terus baca innalillahi wainna ilaihirojiuun sewaktu awal-awal peristiwa berlaku.

8.Beliau(Dr Harun din) mengeluarkan pendapat ikut pengalaman, beliau melihat Saudi Airline dan Brunei amat menekankan kepada juruterbang mereka bacaan doa(bagi yang muslim) sebelum melakukan penerbangan.

9.Kenapa kita tak berserah pada Allah dalam setiap permulaan perjalanan? Di malaysia ni..banyak sangat orang Islam percaya perkara khurafat..bomoh dah jadi kelaziman hinggakan orang buat tikar terbang di KLIA pun tiada orang Islam yang menghalang… Hingga 1 dunia tengok kebodohan dan kesyirikan yang berlaku di negara kita… Lihat dengan mata hati…itu penghinaan Allah pada kita.
Kepada penggemar protin shaklee, inilah masanya anda ambil peluang untuk simpan stok ESP ( 2 tin pon jadilah ) dirumah kerana harga pada bulan ini sangat2 istimewa yang boleh membuatkan mata anda membutang....tak percaya?? asyik soklan ni jer kluar dari mulut,,,,btol ke ni? btol ke ni? .....jawapan nyer btol dik mmg harga tak masuk akal.....last skali promo ESP oktober 2012....fuhhh lama sgt dah kan...dengar2 desas desus katanya takkan ade dah promo ESP lps ni... almaklumlaa ESP ni all time best seller! tu diaa....rugiiiii kalau lepaskan peluang ni..

Yang selalu dok usha2 orang buat biz Shaklee cam best jer...cam syok jer.... memang tak dapat nak disangkal lagi.... setiap SID yang berusaha keras setiap bulan akan berbayar bila smpai di tengah2 bulan....dalam 12-15 haribulan camtu...harimau akan mengaum bergegar satu malaya.... rase sangat bersyukur sebab biasa duit gaji samaada anda mmg isteri bekerja atau suami sahaja yg makan gaji...bila masuk jer tgh bulan boleh dikatakan semua poket makin kering.... tp bila dah ada business shaklee ibarat pucuk dicita ulam mendatang.... org mengantuk disorong bantal... ada jugak talian hayat....